Vajza 11 vjeçare me autizëm fiton rekordin botëror Guinness për aftësitë e matematikës mendore

0
207

Sanaa, e cila u diagnostikua me autizëm në moshën 2 vjeçare, është aq e aftë në shumëzim, sa kohët e fundit mori në shtëpi një çmim nga Rekordet Botërore të Guinness (GWR) për ‘problemin më të madh mendor të shumëzimit aritmetik’.

Prindërit e saj mësuan se vajza e tyre ishte e aftë në matematikë kur ajo ishte vetëm 7 vjeç. Herën e parë që Sanaa u prezantua me konceptin e shumëzimit, ajo e kuptoi atë pothuajse menjëherë.

“[Sanaa] ishte në gjendje të shkruante menjëherë përgjigjet për problemet e matematikës – disa prej të cilave e kisha të vështirë [madje] ta kuptoja vetë pyetjen!” nëna e saj Priya i tha Rekordeve Botërore Guinness.

Megjithatë për shkak të autizmit të saj, Sanaa dështoi në matematikë të Klasës së Dytë në shkollë.

“Ata e testuan atë në matematikë. Ata i dhanë asaj laps dhe letër dhe i thanë që të shkruante një deri në 20 dhe ajo nuk mundi sepse nuk e mban dot lapsin sepse nuk ka një kontroll të mirë, ajo ka probleme të dobëta motorike “, shpjegoi babai i Sanaa, Uday, për Bay News 9 “Ajo ishte ndryshe nga fëmijët e tjerë. Kjo ishte e qartë – por ajo që nuk ishte e dukshme ishte sa e talentuar ishte ajo. “

Për të fituar rekordin e saj botëror Guinness, Sanaa ishte koha kur shumëzoi një duzinë shifra të krijuara në mënyrë të rastësishme. Ajo e përfundoi detyrën shqetësuese për më pak se 10 minuta.

ndoshta aspekti më i mahnitshëm i dhuratës së Sanaa është se ajo zgjidh të gjitha ekuacionet e saj në mënyrë rigoroze në kokën e saj. Asnjë letër. Pa lapsa. Asnjë kalkulator.

“Ajo nuk është thjesht një llogaritëse njerëzore, ajo në fakt mund të zgjidhë probleme komplekse”, tha Uday për News 9. “Unë nuk mendoj se ajo ka ndonjë kufizim … Gjashtë shifra, shtatë shifra, kush e di sa shifra. Nuk mendoj se ajo i ka ato kufizime. ”

Leave a reply