Stomatologjia është profesioni më i vjetër në botë.

It’s been six years since her much-talked-about Bollywood debut, Jism and Sunny has finally got her fashion game on point
0
242

Stomatologjia shkon mbrapa kur njerëzit kishin dhëmbë për herë të parë – jo aq gjatë. Sidoqoftë, një studim gjeti prova të dhëmbëve që janë shpuar në kafka që datojnë nga 7,500 deri në 9,000 vjet më parë. Vrimat me gjasë janë bërë duke përdorur një stërvitje prehistorike. A mund të jetë kjo vepër e dentistit të parë? Një hulumtim tjetër i kafshimit i kryer nga Universiteti i Bolonjës, Itali mbi një kafkë të vjetër 14,000 vjeçare zbuloi se “një dhëmb i kalbur në nofull ishte pastruar qëllimisht dhe pastruar me një mjet”, sipas BBC. Kjo e bën stomatologjinë një nga profesionet më të vjetra të regjistruara dhe është padyshim një arsye për të buzëqeshur.

Leave a reply