ALOE VERA

Nëse përzihet aloa me ilaçet e tjera, ajo menjanon efektet e tyre kundëranësore. Gjithashtu përdoret për shërimin e kapakëve të enjtur  të syrit, sëmundjeve të mëlqisë, hepatitit akut dhe sëmundjeve digjestive.
Xhenxhefili (Zingiber officinale) është shumë i mirë për gatesa, çaj dhe pjekurina, por gjithashtu forcon sistemin imunitar. Njihet për minimizim të thartirës në stomak apo djegësirës, vjelljet e nxitura nga udhëtimi me automjete,...

KAFEJA

Kafja është e ftohtë dhe e lagësht. Kafja është e dobishme te inflamimet e zorreve dhe kundër dizenterisë. Shuan etjen. Thuhet se kafja sjell mençuri, andaj duhet konsumuar me kujdes të veçantë. Nuk është aspak e çuditshme...

ËNDRRAT E FËMIJËVE

Informatat për ëndrrat e fëmijeve, të rriturve u duken enigmatike fantastike, ndonjëhere konfuze dhe të pakuptimta. A janë ëndrrat e fëmijëve vetëm një shkumë apo pas tyre qëndron diçka më shumë? Fli mirë dhe ëndërro diçka të...

FTOI

Ftoi vepron në bark si tkurrës (adstringent).Parandalon gjakderdhjen e tepërt gjatë ciklit menstrual. Të ngrënit e ftoit pas ushqimit qetëson stomakun, por nëse teprohet së ngrëni, atëher shkakton dhembje te mëdha në stomak. Shurupi nga ftoi është...

KUNGULLI

Kungulli ka origjinën në Amerikën Qendrore. Farat më të lashta janë gjetur në Meksikë dhe mendohet se janë të rreth 9000 viteve më parë. Zakonisht ka përmasa të mëdha (mund të gjenden kunguj që peshojnë edhe 80...

ORIZI

Besohet se kultivimi i orizit filloi më shumë se 6500 vjet përpara. Te vjelat e para janë vënë re në Kinë, 5000 vjet para Krishtit, si dhe në Tailandë, 4500 vjet para Krishtit. Ky lloj i orizit...

Xhinsengu

Xhinsengu (ang. ginseng) është një nga bimët mjekësore më popullore në botë. Varietete të ndryshme të rrënjës së xhinsengut janë përdorur si trajtime mjekësore për shekuj me radhë. Pse e përdorin njerëzit xhinsengun? Xhinsengu...

BLIRI

Lulet e blirit që prej lashtësisë njiheshin si lulet ku fshihen rrezet e diellit. Gjethet e kësaj peme lulëzojnë prej fillimit të pranverës e deri në vjeshtë. Rritet në pyje, shkurre dhe sidomos në zonat e dushkut...

MURRIZI

Ekzistojnë rreth 280 lloje të ndryshme, por karekteristika shëruese kanë Murrizi i Kuq dhe i Bardhë. Fryti është i fortë me një farë te murrizi i bardhë ndërsa murrizi i kuq ka dy-tri fara. Murrizi i bardhë...