Mali Everest është më i madh tani sesa herën e fundit që u mat.

0
125
  • Mount Everest mund të mos jetë rritur fizikisht, pasi ka arritur pjekurinë shumë kohë më parë, megjithatë, matja më e fundit e kryer nga studiuesit që përfaqësojnë Kinën dhe Nepalin ka majën e malit të qëndrojë më e lartë se sa kemi menduar në të kaluarën. Leximet e mëparshme kanë lëvizur nga 29,002 metra mbi nivelin e detit në 1856 deri në 20,029 në 1955, sipas NPR. Por pas procesit të gjatë të matjes së malit me pajisje GPS, ekspertët tani kanë deklaruar se Mount Everest qëndron në një lartësi prej 29,031,69 metrash, për shkak të pllakave tektonike.

Dicka rreth botes.

Leave a reply