Krijesa të reja janë gjetur në vullkanet e detit të thellë.

0
139

Gjetja e organizmave të pazbuluara më parë në thellësitë e oqeanit mund të tingëllojë si diçka drejtpërdrejt nga një film horror shkencor, por një studim i vitit 2020 i një vullkani të detit të thellë pranë Zelandës së Re, botuar në Procedurat e Akademisë Kombëtare të Shkencave të Bashkuara Shtetet e Amerikës, zbuluan “mbi 90 familje gjenome të supozuara bakteriale dhe arkeale dhe gati 300 gjini të panjohura më parë.” Disa hulumtime kanë lidhur ventilimet hidrotermale, si vullkanet e detit të thellë, me “origjinën e jetës”. Pra, a po shikojmë në fillim shenjat e banorëve të ardhshëm të tokës? Do të duhet të presim dhe të shohim.

  • Dicka rreth botes.
  • Dicka rreth botes.
  • Dicka rreth botes.

Leave a reply