James Harrison njeriu qe shpetoi më shum se dy milion foshnje

0
267

Kur James Harrison ishte 14 vjeç, ai gati sa vdiq. U desh një operacion i madh në gjoks për të shpëtuar jetën e tij. Kirurgët duhej të hiqnin një nga mushkëritë e tij, duke lejuar që 2 litra (0,5 gal) gjak të linin trupin e tij gjatë procesit. Ai vetëm mbijetoi, Harrison e kuptoi, sepse njerëzit që nuk i kishte takuar kurrë kishin dhuruar gjakun që tani i mbushte trupin – dhe ai donte ta bënte atë për dikë tjetër. Harrison e zgjidhi atë, sa më shpejt që të ishte mjaft i vjetër, ai do të dhuronte gjak sa më shpesh që të mundte. Ai kaloi me të, duke dhuruar pintën e tij të parë të gjakut në ditëlindjen e tij të 18-të. Mjekët filluan të kuptonin se gjaku i Harrison ishte i pazakontë. Kishte antitrupa që ishin në thelb shërimi për sëmundjen e rezusit, një çrregullim i gjakut që mund të shkaktojë që foshnjat të lindin me dëmtime dëmtuese të trurit ose edhe të vdesin. Ata i kërkuan Harrison të dhuronte plazmë rregullisht dhe t’i linte të kryenin teste, dhe ai pranoi. Gjaku i tij u bë shërimi. Harrison, tani në të shtatëdhjetat e tij, ka shpëtuar jetën e më shumë se dy milion foshnjave. Ai jo vetëm që shpëtoi jetën e të huajve. Kur vajza e tij, Tracey, mbeti shtatzënë, ajo u diagnostikua si e rrezikuar nga sëmundja e rezusit. Dhurimet e gjakut të Harrison siguruan që fëmija i saj të lindte i sigurt. Për shkak se dhuroi gjak kur ishte 18 vjeç, James Harrison ishte në gjendje të bëhej gjysh.

Leave a reply

More News