Akullnajat dhe shtresat e akullit mbajnë rreth 69 përqind të ujërave të ëmbla në botë.

Pak më shumë se 96% e sasisë totale të ujit të botës mbahet në oqeanet e saj, sipas Ujit në Krizë: Një Udhëzues për Burimet e Ujit të ëmbël të Botës përmes Shërbimit Gjeologjik të Shteteve të Bashkuara (USGS). Sidoqoftë, kjo është kryesisht ujë i kripur. Për të gjetur pjesën më të madhe të ujit të ëmbël në botë duhet të shkoni në pole, pasi 68.7% e tij është e mbështjellë në akull, dëborë të përhershme dhe akullnaja. Për më shumë fakte rrini me ne!.

 

 

Dicka rreth botes

Dicka rreth botes

Dicka rreth botes.

Leave a reply