LATEST ARTICLES

XHELOZIA TEK FËMIJËT

Xhelozia është një humbje e stërmadhe energjie për individin, qoftë ky i rritur apo fëmijë. Së pari ekziston xhelozia e të voglit, mandej xhelozia edipiane ndaj babait dhe ndaj nënës. Në qoftë se fëmija i kalon këto...

FARA E ZEZË

Fara e zezë (Nigella sativa) është bimë njëvjeçare, që rritet deri në 30 cm. Me kërcell të drejtë dhe me degëzime e gjethe te holla, me lule blu në të përhirtë, me bishtajë...

Boronica e kuqe

Boronica e kuqe (vaccinium vitis-idaea) ose siç e quajmë ndryshe brusnica ka përmbajtjen më të lartë të antioksidantëve dhe Vitaminës C. Ndihmon ne ruajtjen e elasticitetit të enëve te gjakut, parandalimin e pllakave arteriale, forcon imunitetin, vepron...
Dismenorea, si të evitoni dhimbjet mujore Si mund të qetësoheni nga to? Shumë ekspert mendojnë që simptomat e dismenoresë janë shkak i shprehive kequshqyese dhe problemeve emocionale të përballueshme. Pjesa më e madhe e...

QUMËSHTI I DHISË

Qumështi i dhisë nuk përdoret aq gjerësisht sa qumështi i lopës dhe i buallicës, por ai përdoret për qëllime kurimi, sepse përthithet lehtë nga organizmi. Qumështi dhisë është shumë i dobishëm për të vegjlit dhe të sëmurët....

SYRI DHE KUJTESA

Marrëdhëniet ndërmjet syrit dhe kujtesës janë të vazhdueshme, shumë të ngushta, thellësisht të rëndësishme. Dy të tretat e përshtypjeve që kujtesa merr, kalojnë nëpërmjet syve. Mbresa pamore qëndron në bazë të gjithë eksperiencës sonë e të gjithë...
Shumica e ilaçeve po shkaktojnë probleme edhe më të mëdha se ato që përpiqen të zgjidhin, prandaj njerëzit po kthehen gjithnjë e më tepër drejt kurave popullore. Sistemi i tretjes, mëlçia dhe veshkat janë pjesët kryesore që...
Dhalla përgatitet duke holluar kosin ose duke e tundur (rrahur), pa i shtuar ujë. Në varësi nga lloji i kosit, dhalla mund të jetë e ëmbël, e thartë ose shumë e thartë. Cilësitë e dhallës variojnë në varësi...
Imagjnoni befasinë e një egjiptologu kur në vitin 1898 e kishte gjetur faraonin emumifikuar fytyra e të cilit ishte brazduar nga lija, sëmundje për të cilën u gjend ilaçivetëm 100 e ca vjet më herët. Sot, zbulimi...

HITHRA

Hithra (Urtica dioica) është bimë njëvjeçare  që mbin në rrugë dhe në ara të papunuara. Ajo ka lastarë të drejtë, të thjeshtë e të degëzuara, gjethe te dhëmbëzuara, ovale të kundërta. Lulet janë të vendosura në tufa,të...